Inschrijven

Vervanging asfaltdeklaag Naarderstraatweg en Naardertrekvaart, Muiden

Collega Erwin van der Steen is als assetmanager actief voor de gemeente Gooise Meren. Onlangs informeerde hij ons over zijn functie en zijn taken en verantwoordelijkheden (lees hier het volledige interview met Erwin van der Steen). Tijdens het eindejaarsdiner sprak Erwin onze collega René aan over een bijzondere funderingstechniek. Graag delen wij zijn ervaringen, Erwin vertelt:

“Bij de uitvoering van de werkzaamheden bleek dat de asfaltrijweg Naarderstraatweg in Muiden toe was aan een nieuwe asfaltdeklaag. Ook langs de Naardertrekvaart zagen we dat de rijweg op enkele plekken ‘bezweken’ was; op de betreffende plekken hing de rijweg af naar de trekvaart. Een onveilige situatie wat vroeg om een snelle en solide oplossing, uiteraard ook voor de lange termijn.

Versterkte fundering noodzakelijk

innovatieve fundering Gooise Meren 1

De matten worden op de ondergrond uitgelegd en aan weerszijden met piketpaaltjes vastgezet.

Tijdens de uitvoering, het frezen van het asfalt, kwamen we tot de conclusie dat we de fundering van de zwakkere gedeelten van de weg moesten versterken. We moesten snel bepalen op welke manier we dit konden uitvoeren. Voor de versterking van de weg hebben we gekozen voor de toepassing van PRS-Neoloy. Dit product wordt veel toegepast in de woestijn voor bijvoorbeeld de aanleg van tijdelijke landingsbanen en voor de aanleg van wegen op/naar militaire bases. Eenmaal aangelegd zorgt dit voor een zeer stabiele en sterke fundering. De bestaande gefreesde asfaltrijweg hebben we hergebruikt als fundering van de weg in combinatie met dit ‘geocelsysteem’. Deze werkwijze scheelde veel afvoerwerk en de bijbehorende kosten.

PRS-Neoloy meer inzetten

innovatieve fundering Gooise Meren 2

Vervolgens wordt de gefreesde (oude) asfaltrijweg in de matten gestort.

In de gemeente Gooise Meren zijn er veel halfverhardingspaden en zandpaden, zoals in de omgeving van Oud Valkeveen. Door zeer intensief gebruik hebben de paden jaarlijks veel onderhoud nodig. Het is de bedoeling om ook deze paden in 2019 te versterken met het PRS-Neoloy product.”

Meer weten over het werk van Erwin?

innovatieve fundering Gooise Meren 3

Zie hier de versterkte funderingslaag, gemaakt van de gefreesde asfaltdeklaag.

Op de foto’s zie je de asfaltwerkzaamheden t.b.v. de Naarderstraatweg in Muiden. Wil je meer weten over de ervaringen van Erwin van der Steen met zijn werkzaamheden als assetmanager en/of zijn samenwerking met Het Projectbedrijf? Neem dan gerust contact met hem op: 06-13932839.

Inschrijven
Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
-> Klik op de WhatsApp-knop en stuur je bericht. Wij reageren zo snel mogelijk op je bericht.