Inschrijven

Interview met Daphne van Hekken, procesbegeleider bij de gemeente De Bilt

Daphne van Hekken is via Het Projectbedrijf als procesbegeleider actief voor de gemeente De Bilt. Wij hebben haar gevraagd om aan de hand van een korte interview meer te vertellen over haar werkzaamheden bij deze gemeente. Hieronder lees je wat Daphne zoal doet en welke aspecten zij leuk vindt in haar werk.

Daphne, kun je wat vertellen over jouw opdracht/projecten en wat jouw rol hierin is?

“Bij gemeente De Bilt ben ik procesbegeleider Nieuwe Hollandse Waterlinie en houd ik me met twee zaken bezig: Recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek en Fort Ruigenhoek. Recreatiegebied Noorderpark-Ruigenhoek bevindt zich aan de rand van onze gemeente maar ook aan de rand van de wijk Overvecht van gemeente Utrecht. Dit recreatiegebied mag beter benut worden. Hier werken 5 partijen (2 gemeenten, provincie, 3 beheerders) samen aan. In dit park ligt ook Fort Ruigenhoek. Dit fort is zeer beperkt toegankelijk. Samen met Staatsbosbeheer werken we aan een herontwikkeling van dit fort tot ‘klimaatfort’ binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie.”

Wat zijn de belangrijkste taken van je opdracht?

“Mijn belangrijkste taken in deze opdracht zijn het ervoor zorgen dat we weten waar we naar toe willen met het recreatiegebied en het met elkaar verder ontwikkelen ervan. Daarnaast werk ik intensief samen met SBB aan de herontwikkeling van het fort. Het faciliteren van het opbouwen van een netwerk van kennisinstituten is daar bijvoorbeeld onderdeel van.
Hiernaast is omgevingsmanagement richting de inwoners is ook een belangrijke taak van me. Ik probeer er zo goed mogelijk voor te zorgen dat de bewoners weten wat er speelt en dat eventuele mitsen en maren besproken worden.”

Daphne van Hekken in actie tijdens de bewonersbijeenkomst in Fort Ruigenhoek.

Welke taken heb je nog meer?

“Gezien het beperkt aantal uren wat ik voor deze opdracht kan besteden, heb ik op dit moment geen andere extra taken.”

Welke aspecten van deze opdracht spreken je aan?

“Vooral het omgevingsmanagement vind ik erg leuk; het is een uitdaging om in samenwerking met inwoners concrete ontwikkelingen tot stand te brengen. Daarnaast is de route die we volgen voor het ontwikkelen van het fort anders dan anders: in de zin dat er geen uitvraag wordt gedaan maar dat we als partijen het fort zelf herontwikkelen. Dat spreekt mij erg aan.”

Wat maakt deze opdracht voor jou interessant?

“Deze opdracht is voor mij interessant omdat we niet de gebaande paden bewandelen. Daarnaast is het werken voor de gemeente De Bilt een mooie en leuke ontdekkingsreis.”

Wat heb je zoal geleerd?

“Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is dat je in een proces op een gegeven moment een stip op de horizon moet zetten. Dan heb je iets om naar toe te werken. Ergens slaat het proces om in een project. Je moet goed in de gaten houden wanneer dit punt komt. Daarnaast heb ik geleerd dat de inwoners graag betrokken willen worden bij ontwikkelingen in hun omgeving. Het is voor een gemeente best lastig om dit op juiste wijze te doen: daar ligt juist voor mij de uitdaging.”

Waarin zou je jezelf nog willen ontwikkelen?

“Ik zou me verder willen ontwikkelen in omgevingsmanagement en burgerparticipatie. Door deze opdracht ben ik ervan overtuigd dat betrokkenheid van burgers belangrijk is voor overheid én burger.”

Wat vind jij het leukste aspect van het werken in de civiele techniek?

“Het werk kent vele kanten en je hebt dus ook te maken met veel disciplines binnen de gemeente; dat maakt het werk heel interessant.”

Hoe ervaar je de samenwerking met Het Projectbedrijf?

“So far so good!”

Heb je tips voor ons? Of: Welke vraag heb je voor ons?

“Wanneer openen jullie filiaal Zuidelijk-Nederland?”

Leuke suggestie! Hoewel we nog steeds groeien, is het nu nog te vroeg voor een extra vestiging 😉. 

Daphne, heel erg bedankt voor je tijd: we vinden het fijn dat je mee wilde werken aan dit interview. 

Meer informatie

Op deze websites lees je meer informatie, gerelateerd aan de opdracht van Daphne:

Zoek jij een nieuwe opdracht?

Ben jij op zoek naar een nieuwe zzp-opdracht in de civiele techniek? Schrijf je vrijblijvend bij ons in: we bespreken graag jouw mogelijkheden en kansen op een nieuwe opdracht of project in de civiele techniek.

Zoek jij zelfstandige professionals?

Ben jij op zoek naar geschikte kandidaten om jouw opdracht of project in de civiele techniek tot een succes te brengen? Stuur ons dan een mail of bel ons: info@hetprojectbedrijf.nl / 072-8200333.

Inschrijven
Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
-> Klik op de WhatsApp-knop en stuur je bericht. Wij reageren zo snel mogelijk op je bericht.