Inschrijven

Interview met Erwin van der Steen bij de gemeente Gooise Meren

Erwin van der Steen werkt via Het Projectbedrijf bij de gemeente Gooise Meren. Onlangs was onze collega René op bezoek bij Erwin om hem te vragen meer te vertellen over zijn opdracht. Erwin nam hem zelfs mee op een heuse road-trip door Naarden, Bussum en Muiden. Op een enthousiaste manier vertelde Erwin wat er zoal is gerealiseerd in de openbare ruimte en wat er nog gedaan moet worden.

Hieronder lees je het interview:

Erwin, wat kun je vertellen over jouw opdracht/project en wat jouw rol hierin is?
“Bij de Gemeente Gooise Meren ben ik actief als assetmanager en beheer ik het areaal wat onder mijn verantwoordelijkheid valt. De assets die hier weer onder vallen zijn: wegen (straatreiniging), bruggen, kunstwerken, verkeersregelinstallaties en openbare verlichting.”

Wat zijn jouw belangrijkste taken?
“Het in stand houden van de openbare ruimte op een zo goedkoop mogelijke en meest duurzame manier. Zo willen we de levensduur van wegen verlengen en de veiligheid van de weggebruiker garanderen. Verder realiseer ik via aanbestedingen contracten zodat het wegonderhoud, aanleg van bestrating en asfaltwerken in uitvoering wordt gebracht. Ook het beheer en onderhoud van de verkeersregelinstallaties, openbare verlichting en straatreiniging behoren tot mijn taak.”

Welke taken heb je nog meer?
“Dat is redelijk divers, René: denk aan contractbeheersing en het initiëren van en deelnemen aan diverse overleggen. Ook advisering op nieuwe projecten en het formuleren van beheer-eisen voor ieder nieuw project is een belangrijke taak van een assetmanager. Voor de vier assets coördineer ik regelmatig afstemmingsoverleggen met mijn collega’s (assetmanagers) en andere betrokken partijen/stakeholders. Daarnaast coördineer ik weginspecties en geef ik advies op aansprakelijkheden volgens het juridisch wegbeheer.
Onlangs sprak ik een projectontwikkelaar die bezig was met een woningbouwproject voor 50 woningen. Deze ontwikkelaar vergat bijna de benodigde parkeervoorzieningen voor fietsen te realiseren. Nadat hij hierop werd gewezen begon de projectontwikkelaar na te denken over de inrichting en faciliteiten openbare ruimte. Tot slot waren er ook verbeterpunten voor de minder validen. Dit had de projectontwikkelaar netjes opgepakt.”

Welke aspecten van deze opdracht spreken je aan?
“Ik vind het erg leuk om een bijdrage te leveren aan een schone, duurzame en veilige openbare ruimte.”

Wat maakt deze opdracht voor jou interessant?
“De gemeente Gooise Meren is een nieuwe gemeente die is ontstaan door het samengaan van de gemeenten Bussum, Naarden en Muiden. De gemeente is dynamisch, modern en biedt fijne flexwerkplekken. Verder is er veel werk te doen in een groene en waterrijke omgeving. Binnen deze nieuwe gemeente is assetmanagement ook helemaal nieuw. Het is fijn dat ik mijn ervaring en kennis kan inzetten bij de opbouw van het assetmanagement binnen de gemeente Gooise Meren.”

Hoe lang duurt jouw opdracht?
“Ik ben nu 10 maanden werkzaam voor de gemeente Gooise Meren, met een mogelijke verlenging van de opdracht in 2019. Daar kijk ik zeker naar uit.”

Wat heb je zoal geleerd?
“Ik heb een bredere, integrale visie in de openbare ruimte ontwikkeld. Dit komt door de vele verschillende assets die onder mijn beheer vallen. De vele assets ‘raken’ elkaar, zowel direct als indirect. Daarom is het zaak steeds de afstemming te zoeken tussen alle betrokken assets.”

Waarin zou je jezelf nog willen ontwikkelen?
“Ik merk dat ik mijzelf meer kan ontwikkelen op het gebied van contractmanagement; hier loop ik tijdens aanbestedingen weleens tegenaan.”

Wat vind je het leukste aspect van het werken in de civiele techniek?
“Hoe zal ik dat samenvattend verwoorden? Ik vind het erg leuk om het uiteindelijke resultaat te zien van alle projecten die voortvloeien uit het werk. Ik kan echt genieten vanuit de visie, opdracht tot en met wat mensenhanden kunnen maken.”

Hoe ervaar je de samenwerking met Het Projectbedrijf?
“De manier van samenwerking is vooral: meedenkend, coachend, contact houdend en teamverbindend. Vergeet vooral ook niet de etentjes! Een fijne partner om mee samen te werken. Om op deze manier onderdeel te zijn van Het Projectbedrijf voelt het als een warm bad.”

Welke tips heb je voor ons?
“Misschien is het een mogelijkheid om voor een aantal onderwerpen een collectieve verzekering aan te bieden, bijvoorbeeld bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheid en/of een oplossing te bieden voor een goede collectieve pensioenopbouw.”

Erwin, bedankt voor je tijd en je enthousiasme! Het was leuk om met jou de gemeente te doorkruisen. Ik kom graag nog een keer terug.

We gaan ook met jouw tips aan de slag. Wat jou -en vele andere zzp’ers- al op weg kan helpen, is het platform: Ikwordzzper.nl. Hier vind vind je veel informatie over verzekeringen en het opbouwen van je pensioen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Erwin, of een andere collega van ons, voor jouw organisatie kan betekenen? Stuur ons een mail of bel ons: 072-8200333.

Of ben jij op zoek naar een nieuwe zzp-opdracht in de civiele techniek? Schrijf je vrijblijvend bij ons in: we bespreken graag jouw mogelijkheden en kansen op een nieuwe opdracht of project in de civiele techniek.

Inschrijven
Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
-> Klik op de WhatsApp-knop en stuur je bericht. Wij reageren zo snel mogelijk op je bericht.