Inschrijven

Franke Smidstra - Omgevingsmanager - Het ProjectbedrijfFranke Smidstra werkt via Het Projectbedrijf als Omgevingsmanager aan het project De Houthaven in Amsterdam.

Dit project is volop in ontwikkeling en het is aan Franke om alle (bouw)activiteiten zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Hij is het eerste aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit de buurt.

De Houthaven is een gebiedsontwikkelingsproject in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West. Na een lange geschiedenis van industriële bedrijvigheid, ondergaat het gebied de komende tijd een ingrijpende metamorfose. Er wordt hard gewerkt aan een duurzame woonwijk met verschillende voorzieningen.

Wat houdt omgevingsmanagement in?

Franke: “Bouwen in een stedelijk woongebied heeft impact op het dagelijks leven van veel mensen. Omgevingsmanagement is de kunst om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierbij is tijdige communicatie van groot belang, zodat mensen kunnen anticiperen op de steeds veranderende omgeving.”

Voor welke zaken kan ik bij de omgevingsmanager terecht?

Franke: “Als omgevingsmanager vang ik alle bouw gerelateerde vraagstukken op. In de praktijk zijn dat vaak vragen over de bereikbaarheid, maar ook veiligheidsmaatregelen en ontwerpen van de openbare ruimte. Meestal werk ik vanuit projectbureau Houthaven op de 3e verdieping van de Brede School. Dan zit ik midden in het gebied en kan zo de belangrijkste ontwikkelingen goed in de gaten houden.

Bedankt voor het interview Franke, leuk om zo een kijkje bij jouw opdracht te nemen.  Veel succes met dit prachtige project in Amsterdam!

Ook bedanken wij de gemeente Amsterdam voor het beschikbaar stellen van de tekst en de foto.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden om samen te werken met Het Projectbedrijf? Mail dan naar recruitment@hetprojectbedrijf.nl.

 

Of wil jij dat wij jou benaderen voor een leuke opdracht? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven
Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
-> Klik op de WhatsApp-knop en stuur je bericht. Wij reageren zo snel mogelijk op je bericht.