Inschrijven

Het Projectbedrijf - René KossenWaar werkt René Kossen?

René werkt via ons als projectcoördinator bij de gemeente Leiden. In dit interview met hem kun je lezen waar hij zich mee bezig houdt.

 

Interview met René

René, kun je wat vertellen over het project en wat jouw rol hierin is?

“Bij de gemeente Leiden ben ik ingehuurd als projectcoordinator wegen bij de afdeling beheer. Ik ondersteun de beheerder wegen en straatmeubilair en zorg ervoor dat het werk dat voor de komende jaren gepland staat ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Dit houdt onder andere in dat er contracten met aannemers gesloten moeten worden en dat werken worden voorbereid. Het opstellen van uitvoeringsplanningen en afstemmen met raamcontractanten zijn voorbeelden van de dagelijkse taken.”

Welke taken heb je nog meer bij hen?

“Naast het ondersteunen van de beeherder wegen en straatmeubilair ben ik ook betrokken bij het inbrengen van kwaliteitsbevorderende maatregelen binnen onze afdeling. Als team zijn wij altijd bezig om ons werk zo goed en zo efficiënt mogelijk te doen. Om dit te realiseren stellen wij diverse werkprocessen samen. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s van andere domeinen als riolering, water, openbare verlichting en groenvoorzieningen met diverse hand- en spandiensten.”

Hoe lang ben je gedetacheerd bij de gemeente Leiden?

“In februari 2016 ben ik begonnen in deze functie bij de gemeente Leiden. Inmiddels is het contract 1 keer met een half jaar verlengd en loopt deze af per 1 juli. Ik ben inmiddels al begonnen bij een nieuwe opdrachtgever en ben nog parttime bij de gemeente Leiden aanwezig om de taken over te dragen aan mijn opvolger.”

Wat zijn de belangrijkste punten die je uit deze opdracht meeneemt? Wat heb je zoal geleerd?

“Weten waarvoor je het doet. Als onderdeel van een gemeente werk je voor de burger. Omdat ik met name bij bedrijven heb gewerkt in de private sector lijken sommige dingen niet altijd logisch. Er zit echter meer achter als je voor de burger werkt. Het draait uiteindelijk niet om de netto winst maar om een prettige, schone en veilige leefomgeving voor de burgers en bezoekers van Leiden.”

Waar zou je jezelf nog in willen ontwikkelen?

“Binnnen deze functie heb ik veel als opdrachtgever naar andere partijen gefunctioneerd. Ik zou mijzelf nog beter willen ontwikkelen als opdrachtgever en daarbij willen leren hoe je ervoor zorgt dat andere partijen zo goed en efficiënt mogelijk voor jou kunnen werken.”

Wat vind jij het leukste aspect van het werken in de civiele techniek?

“Dat je het resultaat van je werk iedere dag weer ziet, we zien het allemaal. De wegen, bruggen, verlichting en complete openbare ruimte om ons heen.”

Hoe ervaar je de samenwerking met Het Projectbedrijf?

“Mijn ervaringen met Het Projectbedrijf zijn erg goed. De lijnen zijn kort en via de kennisbank kun je altijd je vragen kwijt, er is altijd wel een collega met een goede en gerichte oplossing voor je vraagstuk.
Daarnaast is het erg leuk dat er eens in de paar maanden een borrel of een etentje op het programma staat zodat je de collega’s die bij andere opdrachtgevers werken ook weer eens kan spreken.”

Bedankt voor het interview René, leuk om een kijkje bij jouw opdracht te nemen op deze manier.  Veel succes en plezier nog deze laatste weken bij de gemeente Leiden!

 

Wil jij meer weten of de mogelijkheden om samen te werken met Het Projectbedrijf? Mail dan naar recruitment@hetprojectbedrijf.nl.

 

Of wil jij dat wij jou benaderen voor een leuke opdracht? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven
Chat openen
1
Kunnen we je helpen?
-> Klik op de WhatsApp-knop en stuur je bericht. Wij reageren zo snel mogelijk op je bericht.